Afronding beginnerscursus Ad & Nick

De afgelopen tijd hebben we bij Kyō Ren Kan de lessen, in aangepaste vorm, wel door kunnen laten gaan. Er zijn allemaal extra maatregelen genomen om de lessen zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden en de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te houden. We hebben daarbij ook een beginnerscursus georganiseerd die door drie deelnemers is gevolgd. Afgelopen dinsdag hebben Ad en Nick de 12-weekse cursus afgerond. De derde deelnemer, Dennis zal binnenkort op woensdagavond ook de cursus afronden. In de cursus laten we de deelnemers kennis maken met Kyudo en leren de basis vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig een schot uit te voeren op het oefendoel (Makiwara). De cursus wordt altijd afgesloten met voorschieten op de makiwara waarbij al het geleerde in de praktijk wordt gebracht. 

  

De cursus is een mooie introductie en geeft een goed beeld van wat kyudo is. Aan het eind van de introductiecursus vragen we dan ook altijd of de deelnemer verder wil gaan met Kyudo. Dat Nick en Ad dit besluit al eerder hadden genomen was al duidelijk omdat ze allebei al Kyudo kleding hadden aangeschaft en Ad zelfs ook een handschoen. We heten ze dan ook van harte welkom bij Kyō Ren Kan. Vorige week heeft Nick ook een pijl geschoten op het 28m doel om een gevoel te krijgen voor de afstand. Dat zijn eerste pijl op die afstand in het midden van de mato zou uitkomen hadden we niet verwacht. Als beginners zullen ze voorlopig in ieder geval hun vorm blijven oefenen op de makiwara. 

Niet alleen bij de Kyō Ren Kan dojo wordt een beginnerscursus gegeven. In elke dojo is het mogelijk om een introductieprogramma te volgen. Daar wordt bij onze collega dojo ook gelukkig veel van gebruik gemaakt. Op dit moment zijn er 12 beginners bezig met een cursus in de verschillende dojo. Zodra er weer centrale activiteiten georganiseerd mogen worden hebben we dus veel nieuwe gezichten te verwelkomen.