Halloween 2021

Op 31 oktober is het Halloween, en dat betekent dat de woensdag ervoor, zowel de dojo als de leden feestelijk en griezelig zijn aangekleed voor een Halloween schietfestijn.

Alweer de vierde editie, met een klein gezelschap dit jaar. Wieke en Rik zijn zoals gewoonlijk de gangmakers voor dit feestje. Kwafo had voor de gelegenheid een ōōōmato gemaakt, dat nog eens extra werd gedecoreerd met glowsticks, en Wieke had een set monstertjes gemaakt om op te schieten. Het snoep lag hier en daar al voor het oprapen, de doelwitten voor de azuchi werden opgezet en het feest kon beginnen.

 

Eerst een ronde twee pijlen schieten op ōmato waarbij de azuchi onverlicht was. De glowsticks gaven het midden van de mato aan waar een ballon op was geplakt en Rik had deze weten te raken.

Vervolgens ging het licht weer aan, werd er een slinger aan ballonen voor de mato gehangen en de monsters op het zand geprikt. Ze waren vrij klein en alsof dat nog niet uitdagend genoeg was, kondigden we voor elk schot aan op welke kleur we zouden schieten. Enkele monstertjes hebben het niet mogen overleven tot de theepauze.

Na de theepauze ging de jacht verder en werden er nog eens wat monsters verdelgd. Volgende week zondag is het NK, dus het was tevens een goede oefening voor het raak schieten.

We deden ook nog twee rondes waarin we met z'n allen op de shai stonden om vlak na elkaar een pijl te lossen op de balonnen op de grote mato.

De meeste ballonnen waren intussen al kapotgeschoten, maar iedereen mocht met zijn laatste twee pijlen de overgebleven ballonnen zien te raken. André had met zijn laatste pijl, de laatste roze ballon op de rand van de mato weten te raken. Hierdoor moest Martijn helaas zijn zinnen op een ander doelwit zetten, dus moest hij maar genoegen nemen met een blauw monstertje dat hij op het laatst tussen zijn ogen had geraakt.

Helaas was het dan toch echt tijd en werd alles weer opgeruimd. Dank aan Wieke en Rik voor de spelletjes en versiering, en dank aan Kwafo voor de foto's. Het was alweer een gezellige Halloween bij Kyōrenkan!