Kyu examens in Apeldoorn

Afgelopen zondag zijn er op de nieuwe KRN locatie in Apeldoorn kyu graad examens gehouden. De 11 examenkandidaten kwamen dit keer allemaal uit Brabant: 7 van Kyō Ren Kan en 4 van Washinkan. Naast de kandidaten zelf waren er ook een groot aantal toeschouwers waardoor het aantal aanwezigen ruim boven de 20 lag. De ochtend begon met gezonde spanning, het was voor sommigen het eerste examen, het eerste examen in sharei of het laatste examen voor de dangraden. 

Jaap sensei begon de examens met het groeten en heette de kandidaten namens de examencommissie welkom. Na een korte uitleg over de procedure gaf de commissie bestaande uit Jaap Buitink sensei (5e dan Renshi), Erik van Zanten (5e dan) en Coen Hekman (5e dan) zelf het voorbeeld door de examens te openen door voor te schieten. Daarna mochten de kandidaten zelf aan de slag. Niklas, Kevin en Jeroen op de makiwara, de rest in twee tachi in sharei vorm op de mato. 

Terwijl de jury met de aanwezige (assistent) dojoleiders in beraad ging mochten de kandidaten zich vastbijten in de theorie. Dat deze pittig was voor sommigen bleek wel uit de zenuwen na het inleveren. Nadat de jury de schriftelijke examens ook bekeken had kon de uitslag worden gegeven. Het praktijk gedeelte was voor iedereen op niveau en daarvoor was iedereen geslaagd. Bij de theorie was dit niet het geval en daarom heeft de examen commissie in samenspraak met de technische commissie besloten om een aantal leden huiswerk te geven en de vragen van het examen nogmaals te onderzoeken en in te leveren bij de commissie. 

Daarmee kon de jury wederom mededelen dat iedereen voor de examens geslaagd was. Rik en Wieke zijn voor hun 1e kyu geslaagd, Hans en Joop voor hun 3e kyu, Niklas, Kevin en Jeroen zijn geslaagd voor hun 5e kyu. Bij Washinkan zijn Rachel, Ineke, Sonja en Katja geslaagd voor hun 3e kyu. 

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat !!!!