Ledenstop

Terwijl twee nieuwe leden net hun beginnerscursus afronden hebben zich alweer twee nieuwe gegadigden gemeld om de cursus te volgen. We hadden niet verwacht toen vijf jaar geleden de Kyō Ren Kan werd geopend dat we ooit zouden moeten zeggen dat het misschien 'vol' wordt. Kyudo is immers nooit een hele bekende budo geweest en slechts weinigen zoeken er naar, nog minder komen een keer kijken en slechts een paar starten met de cursus. De aanwas in de toenmalige Shiseikan dojo in Mill was dan ook slechts één of twee nieuwe leden per jaar. Hoe anders is het in de Kyō Ren Kan waar we gestart zijn met de vier overgebleven leden van Shiseikan en nu meer dan twintig beoefenaren hebben. We zijn intussen dan ook uitgegroeid tot de grootste Kyudojo in Nederland. 

Helaas geeft dat ook een probleem. De ruimte in de dojo is niet groot en de dagen om les te geven zijn ook beperkt. Op dagen waar het druk is merken we nu al dat we bepaalde onderdelen moeilijk kunnen oefenen. Daarnaast wil je dat iedere leerling een goede begeleiding krijgt om zijn of haar Kyudo pad te volgen. We hebben wel gekeken naar de mogelijkheden. De dojo groter maken is geen optie, een extra lesdag ook niet. We willen de unieke atmosfeer die er in dojo is ook graag behouden, dus verhuizen naar een sporthal willen we ook niet.

Daarom hebben we besloten om in ieder geval tot na de zomer geen nieuwe leerlingen meer te accepteren. Hoewel we op dit moment even geen nieuwe leerlingen kunnen accepteren bent u natuurlijk wel altijd welkom om een keer te komen kijken en Kyudo te ervaren in de dojo. Bij interesse zullen we contact opnemen zodra er weer ruimte is en er weer een beginnerscursus wordt gegeven.

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij een andere dojo te trainen en later eventueel over te stappen. De Ryu Sui Kan dojo in Waldniel (BRD) onder leiding van Shigeyasu sensei is net over de grens bij Roermond. In de Washinkan dojo in Tilburg wordt op zaterdagavond Kyudo beoefend en worden de lessen ondersteund door Kyō Ren Kan. Met beide dojo zijn er ook regelmatig gezamenlijke trainingen. Voor andere dojo in Nederland kunt u kijken op deze pagina.